Hlavní obsah

Jednání stran o zdravotnictví nemá žádný posun

Praha

Vyjednávání ODS, TOP 09 a Věcí veřejných (VV) o zdravotnictví se v úterý večer nijak výrazně neposunulo. Ladění postojů bude obtížné, ale ne beznadějné, řekl po schůzce skupiny vyjednavač ODS Tomáš Julínek.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéfové pravicových stran se svými týmy: Miroslav Kalousek, Petr Gazdík, Karel Schwarzenberg (všichni TOP 09), David Vodrážka, Petr Nečas, Petr Tluchoř (všichni ODS), Radek John, Kristýna Kočí a Vít Bárta (všichni VV)

Článek

Zcela odlišný od současného systému je podle něj návrh zdravotní reformy VV. Nynější podobu zdravotnictví s regulačními poplatky zavedl Julínek ještě jako ministr ve vládě Mirka Topolánka (ODS).

VV chtějí například určit standardní péči, kterou by hradila jedna zdravotní pojišťovna. U dalších pojišťoven by si lidé platili nadstandard. Strana by také hned zrušila poplatky za položku na receptu. Po provedení reformy by podle jejího programu přestaly existovat i další regulační poplatky.

"Ukazuje se, že to bude obtížné jednání," podotkl Julínek. Zdůraznil ale, že nikoli beznadějné. "Vůle najít průnik je," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám