Hlavní obsah

Radní za ODS na jižní Moravě do čtvrtka odstoupí z funkcí

Právo, Miroslav Homola

Jihomoravští radní za ODS, která po volbách vystoupila z krajské koalice s ČSSD, odstoupí nejpozději ve čtvrtek ze svých funkcí. Sdělili to v úterý. Ve čtvrtek se koná zasedání zastupitelstva Jihomoravského kraje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek před jednáním s TOP 09

Článek

V úterý je přijal naposledy před jejich odchodem hejtman Michal Hašek (ČSSD), který jim poděkoval za práci pro region.

„Bývalým kolegům jsem popřál i hodně zdraví a štěstí v osobním životě, který mají podle mého názoru nyní docela naruby,“ řekl v úterý Právu hejtman. Znovu tím narážel na – jak řekl – nesmyslné rozbití dosud v kraji dobře fungující koalice.

Hašek dále dodal, že neúspěšný regionální šéf ODS Jiří Kadrnka, kterému se od minulého týdne stále nedaří vysvětlit veřejnosti zlikvidování fungujícího a úspěšného projektu koalice ČSSD a ODS na jižní Moravě, se vyjádřil k dosavadnímu lpění radních ODS v křeslech tím, že údajně dokončují rozdělanou práci.

„Nevím, o jaké rozdělané práci pan Kadrnka hovoří. Programové prohlášení koalice definovalo spolupráci na čtyři roky, takže tu zjevně radní ODS dokončit nestihnou, když byli panem Kadrnkou bez jakéhokoliv avíza postaveni před hotovou věc v podobě rozbití koalice,“ řekl Hašek.

Výběr článků

Načítám