Hlavní obsah

Lidovci budou jednat s ČSSD o koalici na jižní Moravě

Právo, Jiří Ovčáček
Brno

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) v pondělí Právu prozradil, že se KDU-ČSL rozhodla přijmout nabídku jeho strany zahájit jednání o vytvoření nové koalice na jižní Moravě. Ta by nahradila koalici ČSSD s ODS, která byla občanskými demokraty vypovězena. Hašek rozhodnutí lidovců uvítal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

„Vítám dnešní rozhodnutí jihomoravské KDU-ČSL, která přijala naši nabídku zahájit s ČSSD jednání o vytvoření nové krajské koalice. ČSSD preferuje vznik stabilní levostředové koalice, která bude zodpovědně spravovat jižní Moravu v době hospodářské krize,“ sdělil v pondělí Hašek Právu.

Zároveň informoval, že je v kontaktu s lídrem jihomoravských lidovců Stanislavem Juránkem. „S našimi týmy jsme okamžitě připraveni jednat o společném koaličním projektu, protože cítíme zodpovědnost za jižní Moravu. Věříme, že jednání bude korektním dialogem partnerů, kteří mají podobné programové vize o budoucnosti našeho kraje a řešení jeho problémů,“ uvedl Hašek.

Zástupce ODS, která odešla z koalice s ČSSD na jižní Moravě, Hašek vyzval, aby do čtvrtka rezignovali na posty v krajské radě. „Vyzývám zároveň opětovně politiky ODS, která odešla do opozice, aby do čtvrtečního jednání zastupitelstva kraje rezignovali z placených funkcí, které získali v bývalé koalici,“ sdělil Hašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám