Hlavní obsah

Klaus: výsledky voleb v ČR a SR se velmi liší

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Za diametrálně odlišné označil v pondělí v Olomouci výsledky českých a slovenských parlamentních voleb prezident Václav Klaus. „Vítězná strana na Slovensku stejně jako u nás zřejmě nebude vládní. Do parlamentu se tam také dostaly dva nové subjekty. To svádí k povrchnímu srovnání s námi. Podobné však mohou být jen důsledky těchto voleb,“ řekl Klaus.

Foto: Galgonek Vladislav, ČTK

Prezident Václav Klaus zahájil v hanáckém skanzenu v obci Příkazy návštěvu Olomouckého kraje. Vlevo členové folklorního souboru Haná.

Článek

Zároveň v té souvislosti poukázal na skutečnost, že vítězná strana Smer - sociální demokracie premiéra Roberta Fica získala téměř „dvojnásobek“ hlasů než ČSSD a její náskok před druhým, resp. třetím byl „drtivý“, zatímco ČSSD vyhrála jen o několik procent.

„Zásadní rozdíl je v tom, že vítěz na Slovensku jako u nás neoslabil, ale naopak výrazně posílil. Z vládní koalice pravděpodobně vypadne jen kvůli tomu, že z parlamentu vypadl jeden z jeho koaličních partnerů, na čemž ovšem nenese vinu,“ dodal Klaus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám