Hlavní obsah

ČSSD chce mladé oslovit vlastním „oranžovým“ týmem

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po neúspěchu ve volbách do Sněmovny, kdy pravicové strany volila řada mladých lidí, se ČSSD rozhodla se více zaměřit právě na tuto generaci. Na stranickém webu se nedávno objevil odkaz na přátele sociální demokracie, členů má však zatím poskrovnu. Do pátečního odpoledne se zatím přihlásilo 63 lidí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

„V rámci otevření se ČSSD a zlepšení vnímání strany u veřejnosti bychom rádi ještě před komunálními a senátními volbami rozjeli projekt přátelé sociální demokracie. Vytvořili jsme web a nabízíme lidem, kteří sympatizují s naším programem, ale nechtějí vstoupit do žádné politické strany, aby se registrovali jako naši přátelé,“ řekl Právu úřadující předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka.

Podle něj chce strana tímto způsobem sympatizantům umožnit kontakt s regionálními a celostátními politiky ČSSD. „Rádi bychom jim nabídli speciální diskuse, exkluzívní mítinky se sociálními demokraty, ale i možnost zažít, jak funguje náš poslanecký a senátorský klub či naše frakce v Evropském parlamentu,“ prohlásil Sobotka.

Šéf ČSSD doplnil, že systém je interaktivní a krajští koordinátoři se následně spojí se sympatizanty. „Budou se snažit jim pomáhat v tom, abychom zlepšili obraz soc. dem. směrem k nestranické veřejnosti,“ řekl dále.

Nejde jenom o mladé

Sobotka si myslí, že tímto projektem strana osloví nejen mladší generaci pracující s internetem, ale i ty starší. „První výsledky vyhodnotíme po volbách, ale rádi bychom i tu předvolební kampaň použili k tomu, abychom naše voliče seznámili s možností registrace,“ dodal Sobotka.

Zapojení do stranických aktivit je podobně jako u Modrého týmu ODS dobrovolné. Právě sympatizanti výrazně pomáhali občanským demokratům při kampani. Před volbami se však také ukázalo, že někteří členové Modrého týmu demonstrovali proti ČSSD na mítinku soc. dem. v Pardubicích.

V porovnání s ODS však soc. dem. má co dohánět. Na webových stránkách totiž občanští demokraté mají 9407 sympatizantů a Modrý tým podporují i známí sportovci, například tenista Tomáš Berdych či reprezentant v biketrialu Martin Šimůnek.

Reklama

Výběr článků

Načítám