Hlavní obsah

Havel přiznal, že měl v USA problémy se srdcem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý prezident Václav Havel se v pátek na svých internetových stránkách vyslovil ke spekulacím o svém zdravotním stavu. Havel uvedl, že při nedávném pobytu v USA prodělal "vážnější komplikace se srdečními arytmiemi" a byl "v intenzivní péči lékařů."

Foto: Profimedia.cz

Václav Havel

Článek

Havel dále uvedl, že se mu zdravotní obtíže podařilo zvládnout bez následků a nebyl nijak narušen jeho plánovaný program, kdy se setkal s americkým exprezidentem Billem Clintonem, někdejší ministryní zahraničí Madeleine Albrightovou či manželi Formanovými. Navštívil také koncert Suzane Vega a zejména byl přítomen premiéry své hry Odcházení ve Filadelfii.

"Nyní se v Praze intenzivně věnuji přípravám filmu, o němž jsem už před časem veřejnost informoval. Z toho je snad zřejmé, jak na tom jsem a že nemám důvod uvádět podrobnosti o každé zdravotní komplikaci. Ty mě totiž už budou provázet vždycky," připustil exprezident

"Ve funkci prezidenta jsem považoval za nutné veřejnost o svém zdravotní stavu informovat a zejména před volbou prezidenta jsem dával – aniž jsem musel – parlamentu kompletní lékařské zprávy. Nyní jsem však soukromou osobou a tuto povinnost necítím," uzavřel spekulace Havel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám