Hlavní obsah

Liška se přihlásil na úřad práce, chtěl by místo pražského primátora

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ondřej Liška, předseda Strany zelených, která ve volbách neobhájila zastoupení ve Sněmovně, se přihlásil na úřad práce. Ačkoliv nemá o pracovní nabídky nouzi, chce dostát formálním povinnostem, které vyžaduje zákon. Jako preferované pracovní zařazení nicméně s mírnou nadsázkou uvedl post pražského primátora.

Foto: René Volfík , ČTK

Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Článek

"Čekají nás komunální volby," sdělil Novinkám Liška s tím, že preferované zaměstnání pražského primátora, byla nadsázka jen částečně.

"Uvažuji, že bych vedl kandidátku Strany zelených v Praze," doplnil s tím, že o to byl některými lidmi požádán a definitivně se rozhodne do 19. června, kdy se uskuteční zasedání pražské organizace. Informaci o Liškových záměrech přinesl server Týden.cz.

V současnosti si Liška vybírá zda přijme nabídku vyučovat na vysoké škole, zamíří do oboru informačních technologií, či jinam. Důležitou roli při rozhodování podle něj bude hrát i podmínka, že chce mít volné ruce, aby mohl stranu dobře připravit na komunální volby.

V komunální politice Liška působil již v minulosti, kdy byl zastupitelem v Brně. Před vstupem do vysoké politiky pak zastával post poradce skupiny Zelených v Evropském parlamentu.

Reklama

Související témata:

Související články

Vedení zelených složí funkce

Předseda strany zelených Ondřej Liška v sobotu na tiskové konferenci ohlásil, že na celostátním sjezdu v nejbližších týdnech předloží vedení strany rezignaci....

Výběr článků

Načítám