Hlavní obsah

Němcová se uchází o post místopředsedkyně ODS

– Žďár nad Sázavou

Místopředsedkyni sněmovny Miroslavu Němcovou navrhlo v pondělí místní sdružení ODS ve Žďáru nad Sázavou jako kandidátku na místopředsedkyni ODS. Němcová získala jednomyslnou podporu, řekl předseda místního sdružení Jan Mokříš.

Článek

Kandidaturu na místopředsedu strany už v pátek potvrdil senátor Alexandr Vondra, jehož podpořila litoměřická ODS. Z nynějších místopředsedů mají opět zájem o funkci Petr Bendl a první místopředseda David Vodrážka.

Funkce na volebním kongresu složí všichni současní místopředsedové a delegáti budou vybírat nové vedení v čele s předsedou. Na toho bude kandidovat lídr ODS Petr Nečas. Kongres ODS se uskuteční 19. a 20. června v Praze.

"Cítím podporu i od dalších organizací občanských demokratů z celé republiky," řekla Němcová. ODS podle ní dostala v těchto volbách šanci s výstrahou. "Očekává se od nás změna formy vystupování a částečně i změna obsahu naší práce. Pro hodně voličů jsme se stali nečitelnými, proto přeběhli k TOP 09. Naším úkolem bude získat je zpět," dodala Němcová.

Němcová už ve vedení ODS byla

Němcová se v nejužším vedení ODS objevila už koncem roku 2002, kdy kandidovala na předsedkyni strany. Neuspěla však už v prvním kole, ale získala post místopředsedkyně. Funkci vykonávala do listopadu 2006.

Novou postavou ve vedení ODS by se na kongresu mohl stát také bývalý ministr spravedlnosti a lídr ODS v Plzeňském kraji Jiří Pospíšil. Již dříve v médiích uvedl, že kandidaturu zvažuje, o funkci v nejužším vedení ODS se ale prý jednoznačně přihlásí až po jednání regionálního sněmu plzeňské ODS.

Vondra, Němcová i Pospíšil patří mezi politiky ODS, o které se v posledních týdnech opírá lídr strany Nečas.

Reklama

Související články

ON-LINE CHAT: Lídr ODS Petr Nečas

Se čtenáři Novinek ve čtvrtek od 14 hodin diskutoval místopředseda a volební lídr ODS Petr Nečas. Občanští demokraté v těchto dnech jednají se zástupci TOP 09...

Výběr článků

Načítám