Hlavní obsah

Paroubek odchod ze Sněmovny zatím neplánuje

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek v pondělí popřel informace, že by se chystal odejít z politiky do soukromého sektoru. Sice prý neví, co se bude dít v příštích letech, Právu však sdělil, že zatím plánuje ve Sněmovně zůstat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

Podle Paroubka jsou zprávy aktuálně.cz, podle nichž chce expředseda ČSSD dělat konzultanta v bankovním sektoru v Rakousku či na Slovensku, nepravdivé. „Myslím, že si Aktuálně informace vymýšlí, nemám, co bych k tomu dodal,“ řekl Právu.

Na dotaz, zda tedy předpokládá, že bude ve Sněmovně celé čtyřleté funkční období, odpověděl: „Předpokládám, že ano. Nevím, co bude za dva nebo za tři roky, jestli budu zdráv, ale předpokládám, že ano.“

V případě pohybu na seznamu poslanců ČSSD v Ústeckém kraji by se prvním náhradníkem stal Paroubkův přítel, kmotr jeho dcery a jeho dosavadní asistent Petr Benda, jehož voliči vykroužkovali. Sám Paroubek dostal na severu Čech téměř 20 tisíc preferenčních hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám