Hlavní obsah

John by rád řídil vnitro, aby mohl prosazovat protikorupční opatření VV

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Věcí veřejných Radek John ve čtvrtek potvrdil spekulace o tom, že by mohl v nové vládě ODS, TOP 09 a VV usednout na křeslo ministra vnitra. Podle něj by o takovém postu uvažoval v případě, že by mohl realizovat protikorupční opatření, která prosazuje jeho strana.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

„Nepomyslel jsem na to. Ale čím víc lidí to říká, tím víc to vzniká. Kdyby se povedlo opravdu prosadit naše protikorupční opatření, pak bych je rád realizoval,“ prohlásil ve čtvrtek v Českém rozhlase. „Tím se vůbec nehlásím o to křeslo, jenom říkám, že bych to rád dělal, kdyby...,“ doplnil.

Přestože má rád víno, tak by prý nešel dělat ministra zemědělství. „S vnitrem mám také problém, protože na mě vedla StB spis, jestli mohu být agentem, a uzavřela ho s tím, že John se naprosto nehodí na práci agenta, protože nenávidí socialismus. Čili už jednou mně vnitro řeklo, že na něm nemohu pracovat,“ dodal s žertem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám