Hlavní obsah

ČSSD opouští jeden z místních předsedů v Liberci, vadí mu neférové praktiky

Právo, Barbora Silná
Liberec

První odchod ze sociální demokracie v libereckém regionu po sněmovních volbách oznámil v úterý Petr Preisler, předseda jedné z místních organizací ČSSD v Liberci. Členství ukončil v pondělí a jako důvod uvedl vyškrtnutí 28letého Michala Vereščáka z devátého místa kandidátky pouhé dva dny před začátkem voleb.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanci ČSSD ve Sněmovně

Článek

„Nebyla nám umožněna férová soutěž v rámci preferenční kampaně a ještě byl pošpiněn bez omluvy snůškou lží v médiích Michal Vereščák, který je jeden z nejčestnějších a nejschopnějších členů ČSSD. Nevidím důvod, proč pro takovou stranu dále pracovat,“ napsal v SMS zprávě Právu Preisler. [celá zpráva]

Zároveň v ní uvedl, že svou písemnou rezignaci doručí v průběhu týdne na stranický sekretariát. Preisler se podle svých slov zabývá vedením volebních kampaní a marketingem voleb. Jeho odchod ze soc. dem. nechtěl v úterý komentovat krajský šéf a europolanec Robert Dušek s tím, že je to Preislerovo osobní rozhodnutí.

Vztahy v oranžovém předvolebním týmu se vyhrotily minulý týden, kdy se jeho členové jednomyslně rozhodli pro vyškrtnutí Vereščáka z kandidátky. „Důvodem je zvlášť hrubé a zásadní porušení vnitrostranických pravidel a norem pro vedení tzv. preferenční individuální kampaně kandidátem a jeho spolupracovníky,“ sdělil Právu Dušek.

Michal Vereščák, který byl na devátém místě kandidátky, v posledních dnech usiloval v kraji o získání preferenčních hlasů a k tomu použil vlastní kampaň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám