Hlavní obsah

John bloudí v útrobách parlamentu a hraje úlohu politického učně

Právo, dan

„Musíte mě odsud vyvést,“ žadonil po pondělní schůzce vyjednavačů ODS a VV Radek John. Parlamentní učeň, jak si říká, anebo takové dinosauří mládě, jak ho nazval Petr Nečas, se v rozlehlých sněmovních palácích ještě příliš neorientuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Klaus prý Johnovi udělil několik cenných rad.

Článek

A také to, že nemá politické zkušenosti, dává s chutí najevo. V pondělí po jednání s Václavem Klausem novinářům řekl, že právě prošel rychloškolením.

„Pan prezident mi dal několik cenných rad, jak to v politice chodí, na co nováček nemá zapomenout, kde je o čem třeba vyjednávat, kde jsou pasti,“ uvedl John. A zároveň přiznal, že „Věci veřejné v jednáních tahají za nejkratší stéblo, protože jednají s lidmi, kteří mají letité zkušenosti z vlády a parlamentu“.

Setkání s Klausem bylo podle Johna příjemné, prezident ale dlouhodobě neskrývá, že nemá o nových stranách valného mínění. „U těchto dvou stran nemůžeme vědět, jak se budou v reálné politice chovat. Netuším, kolik mají lidí připravených do nesmírně zodpovědných funkcí členů vlády, ale i parlamentu,“ uvedl pro LN prezident na adresu VV a TOP 09.

Klaus se v rozhovoru vyjádřil i k rezignaci Jiřího Paroubka na post šéfa ČSSD. „Jiří Paroubek zvládl volební neúspěch v roce 2010 mnohem lépe než v roce 2006. Jeho rezignace byla kultivovaná a profesionální. Neúspěšný výsledek (i když to byla výhra) na nikoho nesváděl.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám