Hlavní obsah

Že bude poslankyní, se dozvěděla, když vytírala podlahu

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary

Pátá z kandidátky Věcí veřejných (VV) v Karlovarském kraji 34 letá Jana Suchá se dozvěděla o svém volebním úspěchu naprosto kuriózním způsobem. Zatímco lídři snad všech stran sledovali bedlivě obrazovky televizí a počítačů ve volebních štábech po celé republice, Suchá se o blížícím volebním úspěchu dozvěděla esemeskou ve chvíli, kdy zrovna doma v Ostrově vytírala podlahu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Jana Suchá

Článek

„Vytírala jsem zrovna doma podlahu, když mi přišla od známých esemeska, že mi ve volbách naskakují vysoké preferenční hlasy,“ popisovala Suchá, která provozuje v Karlových Varech šestým rokem advokátní praxi. „Myslela jsem si nejdříve, že je to vtip, ale když se esemesky začaly množit, pustila jsem si televizi a zapnula počítač,“ pokračovala.

„Dlouho nebylo jasné, jestli jsem skutečně uspěla nebo ne, protože na internetu se to ukázalo až před desátou hodinou večer. Doteď tomu nemohu uvěřit. V šoku je i rodina,“ krčila skromně rameny mladá právnička.

Suchá přitom dosud nikde nekandidovala a politického života se prakticky nezúčastňovala. „Byla jsem na několika našich mítincích, ale aktivně jsem v nich nevystupovala. Hovořila jsem s voliči mimo mítinky. Myslím, že mi hodně hlasů dali mí spokojení klienti,“ uvedla Suchá, která se na kandidátku VV dostala díky informacím od její známé - přísedící u soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám