Hlavní obsah

Klausův tajemník označil zelené za extremisty

Praha

Prezidentův tajemník Ladislav Jakl považuje Stranu zelených za extremisty a je rád, že se zelení nedostali do nové Sněmovny. Vyplynulo to z jeho sobotního vyjádření v České televizi.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tajemník prezidenta Ladislav Jakl

Článek

"Pro mě jedno z těch sdělení (z voleb) je, že parlament opouští jedna z extremistických stran, což je pro mě docela příjemná záležitost," uvedl. Když moderátor poznamenal, že je zjevné, že Jakl naráží právě na zelené, prezidentův tajemník odvětil: "Jak jste to uhádl, pane redaktore?"

Není to poprvé, co to mezi zelenými a někým z Pražského hradu zajiskřilo. Například v dubnu, kdy předseda Strany zelených Ondřej Liška nedostal pozvánku na recepci po podpisu rusko-americké odzbrojovací smlouvy START, se Liška tehdy kvůli tomu dostal do sporu právě s tajemníkem prezidenta Jaklem.

Jakl se v sobotu vyjadřoval k povolební situaci. Řekl, že prezidentovi bude radit, aby se sešel se zástupci všech stran, které se do Sněmovny dostaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Vedení zelených složí funkce

Předseda strany zelených Ondřej Liška v sobotu na tiskové konferenci ohlásil, že na celostátním sjezdu v nejbližších týdnech předloží vedení strany rezignaci....

Výběr článků

Načítám