Hlavní obsah

Jednání o budoucí vládě už začala

– Praha • Aktualizováno

Ještě než byly sečteny všechny hlasy, začaly v sobotu odpoledne neformální rozhovory o budoucí vládě. Předseda TOP 09 Schwarzenberg se krátce setkal s lídrem ODS Petrem Nečasem. V pražských Žlutých lázních se zase sešla část ODS se zástupci Věcí veřejných.

Foto: Michal Krumphanzl , ČTK

Volební lídr ODS Petr Nečas, na obrazovce v pozadí je předseda Věcí veřejných Radek John

Článek

Schwarzenberg poté, co se vrátil ze schůzky s Nečasem, Právu řekl: "Domluvili jsme se, že začneme jednat v týdnu." O personálních obsazeních prý nemluvili a proto nepřišlo na přetřes, zda by ministr zahraničí měl být Schwarzenberg, nebo adept za VV a bývalý ministr zahraničí Josef Zieleniec.

Předsedovi TOP 09 volal i první místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. "Nebudu neslušný a sejdu se s ním, ale náš názor se nemění, my preferujeme jednání s ODS," podotkl Schwarzenberg.

V lázních společenská akce s uzavřením veřejnosti

Do Žlutých lázní podle serveru Lidovky.cz dorazil i osobní přítel místopředsedy TOP09 Miroslava Kalouska zbrojař Richard Háva.

Areál lázní je kvůli společenské akci uzavřen. V jeho okolí se pohybují bodyguardi v oblecích a je tam údajně zakázáno i fotografovat. Člen vedení ODS ČTK potvrdil, že se ve Žlutých lázních sešla část pražských občanských demokratů, přítomen je například Tomáš Hrdlička. Ten bývá označován za šedou eminenci pražské ODS. Podle Lidovek.cz je přítomen i podnikatel Roman Janoušek a volební manažer Věcí veřejných Vít Bárta.

To ale popřela dvojka pražské kandidátky Věcí veřejných Kateřina Peak, která ČTK řekla, že stojí po boku Bárty ve Štěpánské ulici ve volebním štábu strany. Přítomni jsou tam prý i další členové vyjednávacího týmu strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám