Hlavní obsah

Tvrdík dementoval zprávu Lidovek, že Paroubek rezignoval

– Praha • Aktualizováno
Právo, rsk

Volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík dementoval zprávu serveru lidovky.cz, že šéf soc. dem. Jiří Paroubek odstoupil.

Článek

"Sedíme tady a nic takového se nestalo," řekl Tvrdík Právu.

Zprávu podle serveru iDnes šířili Richard Dolejš a Milan Štěch. Oba ale informaci popřeli. "Ne, to je blbost, já nikomu nic neříkal," reagoval Dolejš. "Ladíme další postup. Házení flinty do žita to nebude," napsal Právu z jednání grémia jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Středočeský hejtman David Rath "neočekává, že by předseda měl rezignovat". „Sociální demokracie vyhrála volby, byť to vítězství není drtivé a spíše by se dalo nazvat Pyrrhovým. Ale jsme na pomyslné pásce první,“ řekl s tím, že podle zvyku by měl prezident sestavením vlády pověřit ČSSD. „Uvidíme, jestli to tak bude,“ doplnil.

Jiří Paroubek zatím předsedou soc. dem. zůstává. Podle zdrojů z Lidového domu ale nebude v týmu, který povede povolební jednání. [celá zpráva]

ČSSD připravuje na 19:30 tiskovou konferenci po jednání grémia strany.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Jiří Paroubek řekl, že lidé si vybrali jiný směr, než nabízí jeho strana

Zpráva spustila veselí u konkurence

Nepotvrzená zpráva o Paroubkově rezignaci vyvolala rozruch na souběžně probíhající tiskové konferenci ODS. Předseda ODS Petr Nečas právě odpovídal na otázky, spolustraníci za ním se začali usmívat a šeptat si. Posléze zprávu pošeptali i Nečasovi. Ten úplně zapomněl poslouchat dotaz a musel se omluvit a o otázku požádat znovu.

Nečas poté novinářům řekl: "Já mohu říci, že v tuto chvíli netuším, zda tato zpráva je ověřenou zprávou, zda tomu tak skutečně je."

Dozvěděli se ji i politici TOP 09, kteří ji dokonce komentovali. Podle předsedy Karla Schwarzenberga Paroubkovi při hubeném výsledku nic jiného nezbývalo. Kalousek citoval biblického krále Šalamouna: "Kde nestaví hospodin, stavitelé se marně namáhají."

Reklama

Výběr článků

Načítám