Hlavní obsah

Vedení zelených složí funkce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda strany zelených Ondřej Liška v sobotu na tiskové konferenci ohlásil, že na celostátním sjezdu v nejbližších týdnech předloží vedení strany rezignaci. Sjezd má také rozhodnout, zda ve vedení zelených setrvají stejní lidé.

Foto: René Volfík , ČTK

Předseda Strany zelených Ondřej Liška

Článek

„Ten výsledek je rozhodně zklamání. Zelená témata, která tak jedinečně hájila Strana zelených, už nebudou mít zastoupení ve Sněmovně. Za to neseme zodpovědnost my všichni ve vedení i já osobně,“ řekl novinářům Liška.

„Zelená politika se neodehrává pouze ve Sněmovně. Soustředíme se na komunální a senátní volby. Máme stovky zastupitelů, zelení odhodlání mají a vytrvalost také. Strana, která vede boj proti mocným lobby a kartelům, to nebude mít nikdy jednoduché,“ uvedl také předseda zelených.

Později Liška kolegům a příznivcům řekl, že se ještě nerozhodl, zda bude znovu do vedení strany kandidovat. „Za čtyři roky jsme zpátky, my neděláme politiku jenom na čtyři roky dopředu, ale na 50 let“, dodal.

Reklama

Související články

Česko čeká středopravicová vláda

Rozhodnuto. Voliči rozdali karty a do Sněmovny poslali pět stran. Sice těsně vyhrála ČSSD před ODS, ale s komunisty nemá většinu. Jistým scénářem pro Česko je...

Výběr článků

Načítám