Hlavní obsah

John věří ve dvouciferný zisk Věcí veřejných

Právo, ada, nig
Praha

V pátek krátce po 15. hodině odevzdal svůj hlas ve volební místnosti v Úřadu důchodového zabezpečení v Praze 5 šéf Věcí veřejných Radek John. Do volební místnosti vstoupil se novinami, jejíž titulní stranu zdobí právě celostránková inzerce Věcí Veřejných. V nadsázce se členů volební komise zeptal kolik hlasů může kroužkovat. Po odchodu z volební místnosti Právu potvrdil, že využil všech čtyř možných preferenčních hlasů.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

John si věří a předpokládá, že jeho strana získá ve volbách dvouciferné číslo. „Menší než dvouciferný výsledek by byl neúspěchem,“ prohlásil John po odchodu z volební místnosti.

Podle něj by Věci veřejné chtěly mít 26 poslanců. Považuje přitom za úspěch, že jeho strana za uplynulých šest měsíců posílila o 400 procent, což - jak uvedl, žádná jiná strana nemohla dokázat. John zopakoval, že varoval voliče před velkými nereformovatelnými stranami, nicméně pokud jim dají lidé svůj hlas, je to jejich volba a on s tím nemá problém.

Letošní volby považuje přitom za klíčové za posledních dvacet let, a to proto, že se v nich rozhodne, zda půjdeme řeckou cestou nebo ji zabráníme.

A co když se Věci veřejný i přes průzkumy do Sněmovny nedostanou? John prý v tomto případě odstupovat nehodlá, a věří, že mu jeho příznivci dají šanci do komunálních voleb, na které se soustředí.

„Mám práci jak na kostele v komunále,“ poznamenal šéf Věcí veřejných. Připomněl, že v jeho straně se volí vedení každé dva roky a pokud by příští rok svou funkci neobhájil, chce pomáhat svému případnému nástupci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám