Hlavní obsah

Muž v Brně zaútočil vejci na stánek ODS

Právo, tr
Brno

Čtyři syrová vejce vhodil na vnější stěnu volebního stánku ODS v centru Brna ve čtvrtek před polednem starší muž v riflovém kompletu, který se představil jako Alois Janák.

Foto: Jan Trojan, Právo

U stánku ODS v Brně na České se krátce po incidentu sešli jihomoravský volební lídr Václav Mencl a senátorka Alena Venhodová.

Článek

Dívky rozdávající kolemjdoucím letáky Novinkám sdělily, že dotyčný pravděpodobně pozval některé fotografy, aby ho při akci zachytili. Mladého muže, rovněž obsluhujícího stánek, lehce udeřil krabičkou se dvěma vejci do tváře. Janák o sobě tvrdí, že je novinář a fotograf na volné noze.

Krátce po incidentu přišel ke stánku v České ulici jihomoravský volební lídr ODS poslanec Václav Mencl.

Útočníkovi se nelíbila kritika Paroubka

„S tímto člověkem jsem hovořil tady u stánku již ve čtvrtek. Zlobil se na nás za kritiku Jiřího Paroubka. Řekl, že nám to spočítá a že si jde pro vejce. Neustále si na něco stěžoval a všemožně kritizoval, působil pomateně. Nebyla s ním rozumná řeč,“ řekl Mencl.

Potvrdil také, že Janák před senátními a krajskými volbami na podzim 2008 polepil budovu ODS v Zámečnické ulici v Brně plakáty urážejícími prezidenta Klause a kritizující ODS. Byl tehdy vyšetřován policií, protože vyhrožoval bombou.

Slíbil také, že pokud bude mít ODS nějaký volební stánek v centru města, začne jej demolovat. Tentokrát Janák po incidentu v klidu odešel.

Reklama

Výběr článků

Načítám