Hlavní obsah

Proti vládě ČSSD a KSČM demonstrovaly v Praze desítky lidí

Praha
Aktualizováno

Asi sto padesát až dvě stě lidí z iniciativy Červené úterý proti Paroubkovi a komunistům se v Praze sešlo na demonstraci proti předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi a případné vládě sociální demokracie spolu s komunisty.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Demonstranti proti Paroubkovi na cestě k Lidovému domu

Článek

Demonstranti šli směrem od Staroměstského náměstí k Lidovému domu, který je sídlem ČSSD.

Lidé měli transparenty s hesly jako 'Nechceme Paroubka za prezidenta', 'Nechceme být opět rudé stádo', 'Konec oranžovorudé manipulace' a další.

Na shromáždění promluvili například hudebník Jan Vodňanský a malíř Kristián Kodet. Demonstranti se již několik týdnů organizují na sociální síti Facebook. Před Lidovým domem přečetli demonstrující projev, který následně dali na vrátnici. Následně se pokojně rozešli.

Organizátoři zároveň uvedli, že nejsou spojeni s žádnou politickou stranou a protest je jen vyjádřením jejich osobního přesvědčení. Ihned po skončení akce však začali odklízení transparentů organizovat lidé s náramkem www.mladikonzervativci.cz, což je spolek mladých občanských demokratů. Hlavní organizátor Michal Šárka na dotaz ČTK připustil, že se dnešní demonstrace účastnili i příznivci ODS, trval však na tom, že oni jako pořadatelé se k žádné konkrétní politické straně nehlásí.

V úterý organizovala proti předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi ODS virtuální demonstraci.  [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám