Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Místopředsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová

Novinky, jas
Aktualizováno

Se čtenáři Novinek v úterý od 13 hodin diskutovala místopředsedkyně lidovců Michaela Šojdrová. Poslanci v úterý jednali o přehlasování prezidentského veta ohledně navýšení porodného na loňskou úroveň a dalších vetovaných zákonech.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Michaela Šojdrová (KDU-ČSL)

Článek

Lidovci jsou jednou ze stran, kterým se snížení mateřské nelíbilo a prosazovali její opětovné navýšení. V úterý Sněmovna veto prezidenta přehlasovala a mateřská se vrátí na původní úroveň. [celá zpráva]

Místopředsedkyně Šojdrová se minulý týden dostala do hledáčku médií, když se obrátila na ministryni školství Miroslavu Kopicovou s žádostí, aby stáhla z webu ministerstva příručku pro učitele 'Sexuální výchova - vybraná témata'. Šojdrová mimo jiné navrhla, aby sexuální výchova nebyla vyučována speciálně, ale v rámci rodinné výchovy.

Před časem se Šojdrová postavila proti iniciativě tehdejšího ministra pro lidská práva Michaela Kocába, který inicioval kroky k tomu, aby si lidé žijící v registrovaném partnerství mohli osvojovat děti.

Šojdrová na svém webu spustila petici "dobro dětem především", jejímž prostřednictvím sbírala nesouhlasné názory k ministrově iniciativě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám