Hlavní obsah

Hasiči se snažili dostat k těhotné ženě, nakonec pomohla Praga V3S

– Jarcová • Aktualizováno
Právo, Novinky, Jiří Růžička

Těhotnou ženu se v pondělí dopoledne snažili evakuovat hasiči na člunu v Jarcové u Valašského Meziříčí. Situaci velmi komplikuje rozvodněná Vsetínská Bečva. Hasiči měli problém se k ženě dostat a záchrana se protahovala. Nakonec se na místo dostali dobrovolní hasiči s vozem Praga V3S.

Článek

„Žena telefonovala, že okolí domu je zaplavené vodou a že se nestihne z místa dostat a potřebuje pomoc. Hasiči se tam vydali se člunem. Silnice do Jarcové jsou však všechny zaplavené tak, že nejsou sjízdné ani pro naši těžkou techniku," řekl mluvčí hasičů zlínského kraje Ivo Mitáček.

"Pomoc těhotné ženě se protahuje, hasiči se k ní snaží zaplaveným terénem dostat už hodinu," konstatoval mluvčí po hodině marné snahy dostat se na místo.

„Uvízla v domku i s dalšími dětmi, proto děláme co můžeme. Podmínky jsou v zaplavených oblastech velmi složité, časy pro zásah se prodlužují i v dalších místech,“ uvedl Mitáček.

Nakonec na pomoc vyjeli dobrovolní hasiči a s vozem Praga V3S, který má lepší prostupnost terénem i vodou.Ti se k domu dostali a rodinu zachránili. Zvažované povolání vrtulníku nebylo nakonec realizováno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám