Hlavní obsah

Muž spojovaný s naháněním členů do ČSSD je obžalovaný z podvodu

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Severočeský podnikatel Tomáš Horáček, který byl spojován například s lákáním mladých lidí do ČSSD pomocí nabídky rautů a projížďky limuzínou, opět stanul v soudní síni.

Článek

Zatímco v minulosti byl odsouzen k pokutě za jízdu bez řidičáku, nyní čelí u Okresního soudu v Ústí nad Labem dvojnásobné obžalobě z trestného činu podvodu.

„Jedná se o věc obžalovaného Tomáše Horáčka. Jsou tam dvě obžaloby, každá z těch obžalob je pro trestný čin podvodu, podle paragrafu 250, odstavce 1 trestního zákona. První obžaloba padla už v prosinci 2008. Pak to bylo spojeno s tou druhou a nyní je to ve fázi hlavního líčení,“ sdělil na dotaz Práva mluvčí Okresního soudu v Ústí nad Labem Jan Tichý.

Soudní řízení se táhne už takřka dva roky, od října 2008. Naposledy byl případ projednáván počátkem května, další stání soudce určil na 22. června. Tichý neočekává, že v tento den bude hlavní líčení skončeno a padne rozsudek, vypracovává se totiž znalecký posudek. Horáčkovi hrozí až dva roky vězení.

Není to přitom první setkání Horáčka se soudní síní. V minulosti byl odsouzen za řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění k pokutě 80 tisíc korun a zákazu řízení na 12 měsíců.

Lákal lidi do strany a sliboval rauty

V souvislosti s Horáčkem média upozornila i na kauzu, kdy lákal mladé lidi do ČSSD a motivoval je nabídkou rautů, projížďky v limuzíně nebo párty na lodi. Pořádný rozruch vyvolala i informace, že měl Horáček loni v srpnu najímat placené sympatizanty a gratulanty, kteří pak jako „náhodní“ cestující přáli předsedovi ČSSD Jiřímu Paroubkovi k 57. narozeninám.

Horáček poté v ČSSD skončil, ve stranickém prostředí ale působí čile dál. Pravidelně se tak objevuje na důležitých akcích.

Naposledy Horáček čelil obvinění, že v předvolební debatě Českého rozhlasu vysílané z Ústí nad Labem organizoval potlesk pro Paroubka a bučení na jeho oponenty. V souvislosti s touto diskusí dva přítomní studenti tvrdili, že část publika dostala od ČSSD za účast zaplacenu částku 300 korun. Soc. dem. i Horáček se proti tomu ohradil.

Předvolební debaty Horáčka zřejmě velmi lákají, byl totiž přítomen i Otázkám Václava Moravce vysílaným rovněž z Ústí nad Labem. Horáček se zde například pochlubil transparentem „Jirko jsme s Tebou“.

Reklama

Výběr článků

Načítám