Hlavní obsah

Petře Paroubkové hrozí útok od provokatéra, upozornila ODS

– Praha • Aktualizováno
Právo, Novinky, luk, jas

Místopředseda a šéf volební kampaně ODS Ivan Langer ve čtvrtek varoval před nastrčenými provokatéry v řadách Modrého týmu. Členové ODS prý na mítincích narazili na spekulace, podle nichž se v závěru kampaně objeví provokatéři, kteří by mohli fyzicky zaútočit na předsedu ČSSD Jiřího Paroubka a jeho ženu.

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Petra Paroubková s manželem

Článek

„Nejedná se o ověřenou informaci, nicméně zachytil jsem ji přinejmenším ze dvou zdrojů,“ řekl Právu Langer. Jeho strana se obává, že by podobná možná provokace mohla být namířena proti ODS a Modrému týmu. Proto se ji jeho členové rozhodli zveřejnit.

„Já sám pevně věřím, že se v žádné hlavě ani v Lidovém domě něco takového nemohlo urodit, a že se opravdu jedná jen o neověřené spekulace,“ dodal Langer.

Na tiskové konferenci Modrého týmu mimo jiné zaznělo, že "mohou být pravdivé spekulace o tom, že mezi členy Modrého týmu byli vysláni provokatéři, jejichž úkolem je v závěru volební kampaně vyvolat fyzickou konfrontaci s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem nebo dokonce s jeho ženou ".

Doufáme, že Langer nemaří vyšetřování

Na informace vzápětí zareagovala ČSSD. "Vzhledem k tomu, že Ivan Langer je právník a bývalý ministr vnitra, doufáme, že tomuto prohlášení předcházela jeho výpověď na Policii ČR tak, aby mohlo dojít k odhalení pachatelů," uvedl předseda ČSSD Paroubek.

"Očekáváme také, že toto prohlášení Ivan Langer učinil po dohodě s policií, aby nemohlo dojít ke zmaření vyšetřování," řekl Paroubek s tím, že jeho strana násilí v kampani vždy odmítala.

Reklama

Výběr článků

Načítám