Hlavní obsah

Soc. dem. proti nám používá špióny, tvrdí Věci Veřejné

Právo, Oldřich Danda

Jako vystřižené ze scénáře amerického filmu o nekalých praktikách špionážních jednotek byly v úterý mediální výstupy strany Věci veřejné a ČSSD. Nejdříve na tiskové konferenci vystoupil volební manažer a kandidát VV Vít Bárta, který je jedním z vlastníků největší české bezpečnostní agentury ABL, a vyslovil podezření, že ČSSD chystá diskreditační kampaň na šéfa VV Radka Johna a další představitele strany.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

„Podle našich informací mají v Lidovém domě připravené různě sestříhané telefonické odposlechy či videa. Jejich získání zřejmě nebylo složité, máme zprávy, že se právě v Lidovém domě pohybuje celá řada lidí, kteří v minulosti pracovali v elitních útvarech,“ uvedl Bárta.

Podle Bárty informace dostávají od „slušných lidí“. John dodal, že se zná s řadou lidí ze soc. dem. „Ti mi také dávají informace a říkají: nesouhlasíme s tím, nelíbí se nám to, ale neumíme to zastavit,“sdělil John.

ČSSD nařčení odmítá. „Ukazuje se, že strana Věci veřejné by se měla přejmenovat na ‚politická strana ABL‘. Svět odposlechů a tajně nahrávaných videí je totiž evidentně světem pana Bárty, nikoli demokratické politické strany, jakou je ČSSD,“ uvedl volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík.

Volfová: John jako nevěrný Topolánek

Bárta upozornil na dvě internetové adresy, které se pokoušejí skandalizovat Johna. Za doménou www.priznaniradkajohna.cz je prý ČSSD a za www.nespaltese.cz zase Suverenita Jany Bobošíkové. „Suverenitu bereme jako formální nástroj sociální demokracie,“ dodal Bárta.

„Pokud by to tak bylo, tak mě udivuje, že moje kolegyně z Novy, s kterou se znám, je schopna takové podpásovky a že je tak nekreativní a že přebírá nepravdivé články z bulváru,“ řekl John.

Bobošíková se ale ohradila, že ona se stránkou nemá nic společného, protože ji zadala Jana Volfová, předsedkyně Strany důstojného života, s kterou jdou do voleb. „Nemám s tím nic společného, ale souhlasím s tím,“ uvedla Bobošíková.

Volfová na zhotovení stránek nevidí nic špatného. „Jednoho Topolánka jsme se z politiky zbavili, a druhý, který byl nevěrný své ženě, má nemanželské dítě, jsou za ním Dalíci, kteří se teď nazývají Janečkové či Bártové, se nám do politiky dostává. Jako ženy a matky to považujeme za nebezpečné,“ řekla Právu Volfová.

Stránky se Věcem veřejným podařilo již zablokovat. Zjistily, že jsou registrované na jméno libereckého podnikatele Petra Paroubka, který o ničem nevěděl a podal kvůli zneužití svého jména trestní oznámení.

John v úterý vzpomněl i místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska, podle kterého je John „nájemní žoldnéř, který ani nesmí za stranu oficiálně jednat“.

„Kvůli panu Kalouskovi Věci veřejné v pondělí rozhodly, že dávají Radku Johnovi plnou moc k povolebním jednáním. Nejsem žoldák a mám plnou moc, takže bych mohl jednat s panem Kalouskem, ale po jeho výroku nechci,“ uvedl John.

Reklama

Výběr článků

Načítám