Hlavní obsah

ČSSD na nás chystá další špínu - sestříhané odposlechy či videa, tvrdí VV

– Praha • Aktualizováno

Negativní kampaň, kterou proti Věcem veřejným vede ČSSD, obsahuje podle představitelů strany nepravdivé a zavádějící informace. Strana navíc tvrdí, že ČSSD se chystá kampaň dále vyhrotit a má připraveny účelové sestřihy telefonních odposlechů a videí, které zveřejní těsně před volbami.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

"Když jsme ocenili kampaň ČSSD vedenou proti Věcem veřejným, dostali jsme se k částce převyšující pět miliónů korun," uvedl jeden z kandidátů a sponzorů VV Vít Bárta, který je zároveň volebním manažerem. Věci veřejné podle něho nemají peníze na to, aby mohly na negativní kampaň inzercí odpovídat.

Na webech www.priznaniradkajohna.cz a www.nespaltese.cz jsou informace například o údajně předraženém časopisu pro Všeobecnou zdravotní pojišťovnu a prý nadhodnocené kuchařce pro Lesy ČR. Vydávala je společnost, v níž John figuroval.

Podle našich informací mají v Lidovém domě připravené různě sestříhané telefonické odposlechy či videa
Vít Bárta, volební manažer VV

Na internetu se píše i o tom, že John spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností (StB) a spis se ztratil. John v úterý řekl, že spis existuje, StB koncem 80. let prověřovala, zda by mohl být agentem, ale dospěla prý k tomu, že je nepřítelem socialistického zřízení.

Za doménou www.priznaniradkajohna.cz je prý ČSSD a za www.nespaltese.cz Suverenita Jany Bobošíkové.

„Podle našich informací mají v Lidovém domě připravené různě sestříhané telefonické odposlechy či videa. Jejich získání zřejmě nebylo složité, máme zprávy, že se právě v Lidovém domě pohybuje celá řada lidí, kteří v minulosti pracovali v elitních útvarech,“ uvedl volební manažer VV Vít Bárta, který je zároveň jedním z vlastníků největší české bezpečnostní agentury ABL.

Bárta uvedl, že stránky www.nespaltese.cz jsou registrovány na libereckého podnikatele Petra Paroubka, který nemá se šéfem ČSSD nic společného. Petr Paroubek podle Bárty o stránkách vůbec nevěděl, podal trestní oznámení a podnikl kroky k tomu, aby byl jejich obsah stažen.

Dimun vyhrocení kampaně odmítl

Podle Petra Dimuna z marketingového oddělení ČSSD jsou to fabulace Věcí veřejných. „S takovými praktikami, z kterých nás osočují, zásadně nesouhlasíme. Pánové z Věcí veřejných by měli vzpomenout na Kubiceho zprávu a na Ivana Langra a poohlédnout se spíše doprava. Podle mého trefili kozla,“ reagoval Dimun.

"Dále se kategoricky ohrazujeme proti tvrzení, že ČSSD stojí za webovou stránkou www.nespaltese.cz. ČSSD s touto webovou stránkou nemá nic společného," uvedl v tiskovém prohlášení manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík. Požádal rovněž o omluvu ze strany VV a pohrozil žalobou. Stejně se zachoval i John v reakci na negativní kampaň vedenou soc. dem. [celá zpráva]

Věci veřejné se podle Johna navzdory negativní kampani nebrání povolebním jednáním s ČSSD. V jedné vládě s jejím šéfem Jiřím Paroubkem by prý ale sedět nechtěl. Podobně se John vyjádřil o místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi, protože ho prý nazval žoldákem.

Bobošíková: Negativní kampaň vůči VV vede Volfová

Za částí kampaně podle Bárty stojí i Suverenita Jany Bobošíkové, kterou označil za formální nástroj sociální demokracie.

„Pokud by to tak bylo, tak mě udivuje, že moje kolegyně z Novy, s kterou se znám, je schopna takové podpásovky a že je tak nekreativní a že přebírá nepravdivé články z bulváru,“ řekl John.

Bobošíková se ale ohradila, že ona se stránkou nemá nic společného, protože její výrobu zadala Jana Volfová, předsedkyně Strany důstojného života, s kterou jdou do voleb na společné kandidátce. „Nemám s tím nic společného, ale souhlasím s tím,“ uvedla Bobošíková.

"John je jen další Topolánek"

Volfová na zhotovení stránek nevidí nic špatného. „Jednoho Topolánka jsme se z politiky zbavili, a druhý, který byl nevěrný své ženě, má nemanželské dítě, jsou za ním Dalíci, kteří se teď nazývají Janečky či Bárty, se nám do politiky dostává. Jako ženy a matky to považujeme za nebezpečné,“ řekla Právu Volfová.

Reklama

Výběr článků

Načítám