Hlavní obsah

Sobotka se vrací, odpoledne přijde na další mítink

– Brno
Právo, Novinky, jim, tr

Lídr jihomoravské kandidátky ČSSD Bohuslav Sobotka se zúčastní odpoledního mítinku ve Vyškově, a později večer i dalšího v Brně. Informovala o tom Právo dvojka místní kandidátky Jeroným Tejc. Sobotka se rehabilitoval od středy po ráně pěstí, kterou dostal na mítinku v Brně, v pondělí ráno byl ještě u lékaře na prohlídce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

První místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Sobotka utržil ránu pěstí ve středu během volebního mítinku od opilce, který prý nesouhlasil s jeho někdejším vedením resortu financí. Otřesený Sobotka skončil v nemocnici, v pondělí se poprvé objeví znovu na veřejnosti.

Muže, který Sobotku napadl, vyšetřuje policie na svobodě. [celá zpráva]

Předseda ČSSD Jiří Paroubek v reakci na to ohlásil, že strana zruší veškeré naplánované velké mítinky. [celá zpráva]

Jeho kolega z levé strany parlamentu, šéf komunistů Vojtěch Filip v neděli Paroubkovi v televizní debatě na Primě řekl, že si za násilné projevy mohou soc. dem. do značné míry sami svou konfrontační strategií. Paroubek se ohradil, že podobný styl je běžný i jinde ve světě a zrušení mítinku obhajoval ochranou jejich účastníků. Stejně tam chodí už ti rozhodnutí voliči, doplnil Paroubek. [celá zpráva]

Zodpovědnost za fyzický útok svaluje šéf soc. dem. na konkurenci, která podle něj poštvává své lidi proti ČSSD a jejím stoupencům.

Reklama

Související články

Sobotka nepozorovaně opustil nemocnici

Místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka ve čtvrtek odpoledne odešel z nemocnice. Byl v ní po středečním útoku osmačtyřicetiletého muže na mítinku ČSSD v Brně.

Výběr článků

Načítám