Hlavní obsah

Policisté propustili útočníka na Sobotku

Právo, Miroslav Homola
Brno
Aktualizováno

Brněnští policisté v sobotu dopoledne propustili Luboše Dvořáka z cely předběžného zadržení. Muži, který ve středu večer v Brně na mítinku napadl místopředsedu ČSSD a jedničku na kandidátce do voleb Bohuslava Sobotku ranou pěstí do hlavy, hrozí za útok až šest let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Luboš Dvořák při zadržení

Článek

S právní kvalifikací násilí proti úřední osobě však zásadně nesouhlasí jeho advokát Miloslav Petržela. Ten Právu řekl, že se jedná o politickou hysterii a naprosto nesmyslné obvinění.

„Kdyby za každou facku měl být odsouzen každý v této zemi, tak by ve vězení mohla sedět také půlka národa,“ uvedl Petržela. Svému klientovi doporučil, aby se k případu nevyjadřoval a médiím se vyhýbal, což Dvořák důsledně plní, když z cely v brněnské Příční ulici odešel zadním vchodem.

Petržela neočekává, že by k soudnímu projednávání mělo dojít ještě do voleb. „Ovšem můžu se mýlit, pokud bude případ posuzován jako politická objednávka.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Napadený Bohuslav Sobotka

Útočník napadl Sobotku po jeho řečnickém vystoupení na Makovského náměstí v Brně. Sobotka musel být po útoku odvezen do nemocnice, kde strávil noc na pozorování a ve čtvrtek byl propuštěn do domácího ošetřování. [celá zpráva]

Podle informací Práva byl v dobrém zdravotním stavu, ovšem byl prý stále ještě psychicky otřesen. Do kampaně by se mohl znovu zapojit po víkendu.

Útočníkovi na Sobotku hrozí až šest let vězeníVideo: Prima FTV

Reklama

Výběr článků

Načítám