Hlavní obsah

Zapotil jsem se, řekl Paroubek při kampani v masokombinátu

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostelec

Předseda ČSSD Jiří Paroubek po zrušení hlavních mítinků nastartoval kontaktní kampaň na Vysočině a zavítal i do masokombinátu Kostelecké uzeniny a. s. v Kostelci u Jihlavy. Hned zpočátku Paroubka polil pot, když si před prohlídkou továrny oblékal overal. Při debatě se zaměstnanci byl už ale šéf soc. dem. ve svém živlu a diskutoval například o propouštění ve státní správě nebo o pomoci Řecku.

Článek

Po dotazu, zda ví, jak se zvýší nezaměstnanost po avizovaném propouštění ve státní správě, vyjádřil Paroubek nad vzneseným dotazem potěšení. Konkrétní čísla se nicméně zaměstnanci Kosteleckých uzenin nedověděli, Paroubek jim jen sdělil, že ve státní správě pracuje 20 až 30 procent lidí, kteří „tam jsou trošku navíc.“

Pracovníci masokombinátu se také zajímali, jaký je Paroubkův názor na to, jestli má Česká republika pomoci krachujícímu Řecku.

„Mám-li být upřímný, tak jedna věc je evropská solidarita, druhá věc je, že já to vidím spíš tak, že je to spíše věcí Evropské měnové unie. Kdyby došlo k pádu eura, tak by to byla katastrofa pro evropské hospodářství a samozřejmě i pro korunu,“ vysvětlil šéf ČSSD a připomněl, že Evropská unie podmiňuje půjčku Řecku rozsáhlými škrty. Paroubek naznačil, že pokud Řecko na podmínky přistoupí, pomoci Řecku by se nebránil.

„Jejich sociální systém je tak bohatý. Nedokážu si představit, že bychom jim pomáhali za situace, kdy důchodci pobírají 13. důchod ve výši asi 60 tisíc korun,“ řekl Paroubek s tím, že vysokou penzi každému přeje.

„Není ale možné po nás chtít pomoc, když parametry našeho života jsou podstatně jiné než ty, ve kterých žijí Řekové,“ uzavřel téma kandidát na premiéra.

ČSSD změnila charakter své kampaně poté, co byl v středu na mítinku v Brně napaden pěstí místopředseda strany Bohuslav Sobotka. Sociální demokraté oznámili, že se přesunují z velkých mítinků ve velkých městech do továren a škol. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Žhář podpálil předvolební stánek ČSSD

Na volební stánek plzeňských sociálních demokratů zaútočil v noci na čtvrtek neznámý žhář. Dřevěný kiosek polepený plakáty místních kandidátů umístěný...

Výběr článků

Načítám