Hlavní obsah

Sobotka je v nemocnici, kampaň ČSSD může zatím pokračovat bez něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Už v pátek by se brněnští sociální demokraté mohli vrátit na náměstí a do ulic města a pokračovat v kontaktní kampani. Prohlásil to ve čtvrtek předseda oblastního sdružení ČSSD Jeroným Tejc. Po incidentu, kdy opilec srazil pěstí místního lídra ČSSD Bohuslava Sobotku k zemi, chtěla organizace do konce týdne veškerý program zrušit. Sobotka stále zůstává v nemocnici a o svém zdravotním stavu nechce informovat, útočník ve vazbě čeká na výslech.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jeroným Tejc (ČSSD)

Článek

Podle Tejce bude rozhodnutí o pátečním návratu k mítinkům hodně záležet na Sobotkovi. "On sám by se mohl znovu zapojit v pondělí, což je asi taková minimální hranice pro jeho uzdravení," řekl Tejc.

Mluvčí Fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová potvrdila, že Sobotka zůstává v péči lékařů. O jeho stavu však na přání pacienta nemůže informovat.

Osmačtyřicetiletý útočník, který politika udeřil pěstí na mítinku v Brně-Žabovřeskách, přes noc střízlivěl v policejní cele. Po útoku měl v krvi asi 1,88 promile alkoholu. Další informace policie poskytne po výslechu, uvedl brněnský policejní mluvčí Bohumil Malášek. Útočník je podezřelý z výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví. [celá zpráva]

Napadení místopředsedy ČSSD a lídra její jihomoravské kandidátky v nadcházejících parlamentních volbách odsoudili nejen představitelé sociální demokracie, ale také dalších stran.

Reklama

Výběr článků

Načítám