Hlavní obsah

Chladné a deštivé počasí vydrží, víkend bude spíš aprílový

Právo, per

Průměrné denní teploty se v současnosti pohybují čtyři stupně pod dlouhodobým normálem, odpovídají tak přibližně polovině dubna. Chladné počasí vydrží i o víkendu.

Foto: ČTK

Článek

"Očekáváme spíše aprílový víkend s proměnlivou oblačností. Na většině území odpoledne s přeháňkami, mohou se vytvářet i bouřky. Srážkové úhrny už by ale neměly být  vysoké jako ve čtvrtek," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Ve čtvrtek se přes část území Česka přehnaly prudké bouřky, které se vytvořily vlivem stoupajících teplot ve vysoké relativní vlhkosti vzduchu. Na některých místech napadlo až 10 mm srážek během 20 minut. [celá zpráva]

V sobotu by mělo být zpočátku polojasno až oblačno, v odpoledních hodinách ale mraků přibude na oblačno až zataženo. Většinu území Česka budou zkrápět přeháňky a na Moravě a ve Slezsku se mohou vyskytnout ojediněle i bouřky.

Teploty v sobotu po ránu klesnou k sedmi až třem stupňům, odpolední maxima vyšplhají v Čechách na 13 až 17 stupňů, na jižní Moravě se mohou těšit až na 19 stupňů.

Podobné počasí bude panovat i v neděli. Na obloze bude proměnlivá, zpočátku zmenšená oblačnost, odpoledne bude na většině území opět s přeháňkami, ojediněle s bouřkami.

Ráno bude teplejší, rtuť teploměru klesne jen na 10 až 6 stupňů, nejvyšší odpolední teploty se zastaví na 14 až 18 stupních, na jihu Moravy bude až 20 stupňů.

"Vypadá to, že podobnou předpověď budeme mít i na příští týden. Dobrá zpráva je, že by teploty i v Čechách mohly od úterý stoupat až k 20 stupňům," doplnila Honsová..

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám