Hlavní obsah

Lidé chtějí za premiéra Johna nebo Schwarzenberga, tvrdí další výzkum

Novinky, jim

Více než pětina lidí by ráda viděla v čele příští vlády bývalého reportéra, předsedu Věcí veřejných Radka Johna. Poukázal na to průzkum z druhé poloviny dubna agentury Médea Research. Podle jejích výsledků by si 16 procent respondentů přálo mít za premiéra šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga. Lídři obou nejsilnějších stran Petr Nečas (ODS) a Jiří Paroubek (ČSSD) mají shodné preference.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek John

Článek

Nečase i Paroubka chce za ministerského předsedu po 13 procentech dotázaných.

„Příznivci jmenovaných politiků se překrývají se sympatizanty stran, Radka Johna preferují v nadprůměrné míře zejména ženy a středoví voliči,“ uvedli autoři průzkumu.

Názor lidí na budoucího premiéra podle agentury Médea Research       (v procentech)
Radek John22
Karel Schwarzenberg16
Petr Nečas13
Jiří Paroubek13

Respondenti mohli podle agentury také volit například současného šéfa úřednické vlády Jana Fischera, který ovšem odmítá se dále v politice pohybovat, nebo předsedu SPOZ Miloše Zemana. Žádný z dalších politiků však významně neuspěl.

Médea Research je podle obchodního rejstříku spojena s pražským podnikatelem a šéfem agentury Médea Jaromírem Soukupem, který se v minulosti netajil svými politickými ambicemi. Soukup nepřímo podporuje je právě Věci veřejné, výhodně jim prodává inzertní plochy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám