Hlavní obsah

ODS na 1. máje trumfla v pivu ČSSD, měla ho o polovinu levnější

Právo, Novinky, ČTK, jov, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Politické strany vyrazily na 1. máje do pražských ulic. Soc. dem. lákala voliče na náměstí Míru růžemi a stánky se zeleninou a keramikou. Pivo ale tentokrát nebylo za dvě koruny jako před týdnem na mítinku v Ostravě, ale za dvacetikorunu. To ODS ho prodávala svým příznivcům na Petříně o polovinu levněji.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lídr pražské ODS Jiří Janeček a primátor Pavel Bém slavili 1. máj na Petříně

Článek

Lídři pražské kandidátky, ministr vnitra Martin Pecina a předseda pražské organizace ČSSD Petrem Hulinským podepisovali na náměstí Míru své předvolební agitační fotografie a pochvalovali si účast.

Foto: Novinky

Po skončení mítinku zůstali lidé u piva.

Zklamáním pro některé účastníky mítinku byla cena piva, stálo 20 korun na rozdíl od nedávné akce ČSSD v Ostravě, kde bylo k dostání za symbolické dvě koruny. Lidé dostali alespoň propagační materiály z rukou hostesek oblečených do oranžových triček s nápisem "Socdem is sexy". Po obědě pivo došlo a děvčata pro něj musela chodit do nedaleké hospody.

Šéf soc. dem. Jiří Paroubek na akci nebyl. "Je v Ústeckém kraji," řekl novinářům Hulinský. Letos je to poprvé, co v Praze na 1. máje nevystoupí.

Dotovaný párek

Mítinku ODS na Petříně přihlížely stovky lidí, kterým zpíval Stanislav Hložek. Na místě bylo k dostání dotované pivo za deset korun a párek s hořčicí také za symbolickou desetikorunu. Podle jedničky na pražské kandidátce ODS Davida Vodrážky to ale neznamená, že by ODS chtěla něco dotovat. „Týká se to jen této akce,“ uvedl Vodrážka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mítink ODS na Petříně.

„Hlavně nechceme voliče uplácet planými sliby,“ řekl pražský primátor Pavel Bém, který rozdával brožuru pár pražských polopohádek, již napsal.

Komunisté na Výstavišti

Zpěvem Písně práce zahájili tradičně oslavy 1. máje komunisté na pražském Výstavišti. Sešly se zde řádově stovky jejich příznivců a zavítal mezi ně i předlistopadový generální tajemník tehdejší KSČ Miloš Jakeš.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Bývalý generální tajemník KSČ Milouš Jakeš u Křižíkovy fontány. (ČTK/Krumphanzl Michal)

Rozdávalo se mimořádné májové vydání Haló novin, samolepky s nápisem "Volte KSČM", k dostání byly i tiskoviny jako třeba Slovanská vzájemnost. Předseda strany Vojtěch Filip sem nedorazí, účastní se akce KSČM v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám