Hlavní obsah

Komunisté přišli o sedmičku na pražské kandidátce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmička pražské kandidátky KSČM Lucie Rovná se ve čtvrtek vzdala účasti ve volebním klání. V dopise o tom informovala zmocněnce komunistů pro volby do Sněmovny v Praze Viktora Pázlera.

Článek

„Jako zmocněnec KSČM pro volby do PS PČR konané ve dnech 28. až 29. 5. 2010 v Praze jsem obdržel dne 29 .4. 2010 písemné prohlášení Lucie Rovné zařazené na kandidátce KSČM do PS PČR v Praze na sedmém místě, že se této kandidatury vzdává,“ uvedl ve čtvrtek Pázler v tiskovém prohlášení.

Pázler označil krok Rovné za její svobodné rozhodnutí, netajil ale, že tím komplikuje KSČM situaci.

„Mohu jen vyjádřit lítost, že voliči v Praze nebudou mít zcela aktuální volební lístek KSČM, protože paní Lucie Rovná dospěla k tomuto rozhodnutí až nyní, v době, kdy jsou vytištěny hlasovací lístky a nelze na kandidátní listinu doplnit nového kandidáta. Za to se Pražanům omlouvám,“ uvedl Pázler.

Rovná se prezentovala jako nejmladší levicová kandidátka ve sněmovních volbách. Třiadvacetiletá politička vystudovala gymnázium v Tanvaldu, poté Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor Cestovní ruch a regionální rozvoj.

Reklama

Výběr článků

Načítám