Hlavní obsah

Teplota ráno klesla na -11, víkend bude teplý a slunečný

Novinky, Luděk Fiala

Česko má za sebou na tuto roční dobu nezvykle mrazivé ráno, v osadě Jizerka v Jizerských horách v pátek naměřili hodnotu -11 stupňů Celsia. Předpověď pro nadcházející víkend ovšem slibuje teplo a slunečno, po ránu se však nadále budou vyskytovat četné přízemní mrazíky.

Foto: Winfried Rothermel, ČTK

Článek

"Páteční ráno bylo nejchladnější z celého týdne," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Kromě jedenáctistupňového mrazu v Jizerských horách naměřili meteorologové minus osm stupňů v Šindelové na Sokolovsku a minus šest v Černé v Pošumaví.

"Na konci dubna panovaly takhle nízké teploty naposled v roce 2004," doplnila Honsová.

Sluncem zalitý víkend

"O víkendu už ranní teploty nebudou klesat tak nízko, ale budou se vyskytovat četné přízemní mrazíky," upozornila Honsová.

V sobotu ráno teploty klesnou na pět stupňů až nulu. Přes den bude  jasno až polojasno a rtuť teploměru vyšplhá na 15 až 19 stupňů.

Neděle bude ještě teplejší, ranní teploty sice klesnou na pět až jeden stupeň, ovšem odpoledne se můžeme těšit na maximální hodnoty v příjemném rozmezí  16 - 20 stupňů nad nulou.

 V pondělí přijde déšť

"Na počátku příštího týdne přijde fronta s velkou oblačností, přeháňkami a bouřkami," řekla Honsová. V pondělí bude ještě slunečno s teplotami mezi 18 - 22 stupni, počasí se pokazí až odpoledne.

Tak citelné ochlazení jako v minulých dnech už nás ale nečeká. V úterý se budou teploty pohybovat mezi 14 - 18 stupni, po zbytek týdne pak budou dosahovat hodnot kolem 20 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám