Hlavní obsah

Kalousek: Do vlády s ČSSD bychom šli jen v případě války nebo přírodní katastrofy

• Aktualizováno
Novinky, jas

Hostem on-line chatu se čtenáři Novinek byl ve středu 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten mimo jiné připustil, že se setkal s korupcí, přiznal se ke krádeži, neboť jako chlapec chodil sousedům na jablka. Koaliční spolupráci se současnou ČSSD vyloučil, respektive podmínil vypuknutím války nebo globální ekologické katastrofy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miroslav Kalousek

Článek

"Se současným programem a se současným vedením, jaké ČSSD má, je jakákoli koaliční spolupráce vyloučena," reagoval Kalousek na dotaz, jak by se TOP 09 zachovala, kdyby ji sociální demokraté pozvali jako partnera do vlády.

"To by musela být válka nebo globální environmentální katastrofa (nechci nic přivolávat, probůh...)," nastínil s nadsázkou jedinou možnost spolupráce.

Kalousek se přihlásil i k nepopulárním opatřením, které jeho strana prosazuje, ať už jde o spoluúčast pacientů, či školné na vysokých školách. Podpořil i prohlubování evropské integrace.

Konkurenční Věci veřejné Kalousek nepřímo označil za populistickou stranu, neboť podle jeho názoru slibuje věci, kterých nelze dosáhnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Kalousek: ODS má sociálnědemokratický program

V předvolební kampani to nejiskří pouze mezi levicí a pravicí. V úterý si vjeli do vlasů i lídři TOP 09 a ODS. První místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek při...

Výběr článků

Načítám