Hlavní obsah

Věci veřejné začaly kampaň výstřelem z děla na Strakovu akademii

Praha

Věci veřejné zahájily v úterý v Praze finální část své předvolební kampaně. Ta bude vedena v duchu boje s dinosaury tuzemské politické scény a korupcí. Vše odstartoval symbolický výstřel z děla namířeného na Strakovu akademii, která je sídlem českých vlád.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda VV Radek John

Článek

Na pódiu v parku na Klárově se sešli regionální lídři Věcí veřejných. Předseda Strany Radek John podotkl, že jde o místo pod Hradem, několik kroků od Sněmovny a blízko úřadu vlády, které označil za líheň politických dinosaurů. Jmenoval bývalé premiéry ČSSD Stanislava Grosse a Jiřího Paroubka a ODS Mirka Topolánka.

Zahájení kampaně trvalo zhruba čtvrthodinu. Akci přihlíželi hlavně novináři. Příznivci Věcí veřejných rozdávali stranický časopis, leták s hlavními body programu a balónky. Na fasádě jednoho z opravovaných domů na Kosárkově nábřeží strana na reklamní plachtě uvedla, že je to "Už jen pár kroků k úřadu vlády". Spustila také elektronické počítadlo, které ukazuje v minutách čas do voleb a podle strany konce "politických dinosaurů".

Foto: Petr Horník, Právo

Billboard s odpočítáváním konce politických dinosaurů

Věci veřejné by podle posledních průzkumů volilo osm až devět procent obyvatel, staly by se tedy parlamentní stranou. John je podle průzkumu agentury STEM dokonce nejpopulárnějším politikem. Předseda strany tento průzkum nepřeceňuje, je to podle něho výsledek znechucení lidí politickými matadory. [celá zpráva]

Zisk strany John připisuje i negativní kampani politických konkurentů, za kterou jim poděkoval. Na svou kampaň prý strana dá zhruba 10 milionů korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Kampaň zahájil výstřel z děla

John očekává, že různé strany budou do voleb čelit ještě řadě skandálů. Věcí veřejných se prý týkat nemohou, protože podle něho u úplatků nebyly.

Věci veřejné po volbách nepodpoří vládu, která mimo jiné nebude souhlasit se splněním maastrichtských kritérií pro přijetí eura a se sociální a zdravotnickou reformou a která nepřijme protikorupční program a odmítne investice do školství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám