Hlavní obsah

Mikulov má dálniční oddělení policie, dálnici ale nemá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov

V Mikulově na Břeclavsku začalo v pondělí fungovat dálniční oddělení. Pracuje v něm dvacet policistů. Dálnice ale přes město vůbec nevede, prochází jím jen silnice z Brna na Vídeň. Právě tu mají policisté "na starosti". Silnice je velmi frekventovaná.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Silnice z Brna do Vídně prochází Mikulovem. Jde o jednu z nejvytíženějších komunikací.

Článek

Dálnice je v místě plánována až na rok 2015. Z tohoto silničního tahu je hotov asi 30 kilometrů dlouhý úsek mezi Brnem a Pohořelicemi. Jde o rychlostní komunikaci R-52, kterou je třeba prodloužit až do Mikulova na hranici Moravy s Dolními Rakousy.

Tento projekt zahrnuje i výstavbu obchvatu Mikulova a protažení silnice přes vodní dílo Nové Mlýny. Z rakouské strany se dálnice A5 buduje a část je jí už hotová.

"Již nyní je tento tah jedním z nejproblematičtějších na jihu Moravy. Úkolem pracovníků nového oddělení je na něm zklidnit provoz," řekl vedoucí dopravní policie Leoš Tržil.

Oddělení sídlí v budově starého mikulovského hraničního přechodu. Policie tak využila k jeho vytvoření jeden ze svých objektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám