Hlavní obsah

Zeman se s Paroubkem v televizní debatě na Ústecku neutká

• Aktualizováno

Očekávaný souboj Jiřího Paroubka s Milošem Zemanem se před televizními kamerami neuskuteční. Někdejší sociálnědemokratický premiér Zeman nyní kandidující jako lídr SPO-Zemanovců se totiž v Ústeckém kraji do předvolebního speciálu České televize neprobojoval. Právu to potvrdil předseda Věcí veřejných (VV) Radek John.

Článek

„Víme, že tam budeme, že tam bude jenom pět stran, tedy že se například nedostali zemanovci. Z toho si člověk logicky odvodí, že v debatě budou zástupci ČSSD, ODS, komunisté, TOP 09 a VV,“ řekl John.

Není bez zajímavosti, že internetový průzkum agentury SANEP minulý týden přisoudil Zemanovi v Ústeckém kraji zisk 7,5 procenta hlasů. Uživatelé internetu jsou přitom většinou chápáni jako spíše pravicoví. [celá zpráva]

SPO-Zemanovci přitom v minulých týdnech v některých regionech uspěli a jejich kandidáti v televizní debatě zasedli. Televizní duel z Ústeckého kraje mohl být okořeněn diskusí Zemana s Paroubkem. Právě proti němu a jeho pojetí politiky se Zeman v předvolební kampani mimo jiné vymezuje.

Paroubek: Můžeme se utkat po volbách

Šéf ČSSD Jiří Paroubek považuje předpokládaný výsledek SPOZ za tristní. „Pokud jde o Miloše Zemana, tak se ukazuje, že nenávist nemůže být v politice program. Chce evidentně soc. dem. škodit a levicoví voliči to dobře vědí,“ uvedl.

Na dotaz, zda mu nepřijde líto, že se v televizní debatě se Zemanem neutká, odpověděl: „Bral bych to zcela profesionálně. Někdy po volbách se v televizi můžeme utkat, protože si myslím, že bude mít hodně volného času.“

Místo nezbude ani na lidovce a zelené, kteří v nynější Sněmovně zasedají.

Paroubek také potvrdil, že se debaty nezúčastní ani předseda zelených Martin Bursík. „Pokud jde o Martina Bursíka, tak ve svých očích představuje modlu Strany zelených, ale tato modla už je, jak se ukazuje, dávno shnilá. Kdyby v čele kandidátky byl Přemysl Rabas, tak by byli úspěšnější,“ řekl Právu Paroubek.

Lidovci z nízkých čísel nezoufají. „Vzhledem k tomu, že nás průzkumy pro ČT nedoceňují celkově, tak jim příliš nevěřím. Nevzdáváme se a věřím, že i na Ústecku budeme mít lepší výsledky,“ řekla Právu první místopředsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová.

V lepší výsledek věří i místopředseda TOP 09 a lídr na Ústecku Jaromír Drábek. „Počítali jsme tady se silnou konkurencí levicových stran, ale doufám, že voliči dají přednost budoucnosti před minulostí,“ uvedl Drábek.

Reklama

Výběr článků

Načítám