Hlavní obsah

Zemanovci tvrdí, že je chtěl někdo uplatit

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem

Několik kandidátů Strany práv občanů Zemanovci (SPOZ) bylo v uplynulých dnech anonymními osobami osloveno s nabídnou větší částky peněz v případě, že odstoupí z kandidátky SPOZ v době, kdy již ze zákona nebude možné kandidáta nahradit. Právo o tom v tiskové zprávě informoval předseda krajského výboru strany Pavel Jursík.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman se občerstvuje na mítinku.

Článek

Jeden z oslovených kandidátů podle něj pod nátlakem podepsal prohlášení, že z kandidátky odstupuje. O události neprodleně informoval předsedu krajského výboru.

„Současně s oznámením a na potvrzení uvedených skutečností předal 16. dubna předsednictvu KV SPOZ čestné prohlášení o průběhu. Obsahem prohlášení je mimo jiné skutečnost, že tak neučinil svobodně a vážně, ale byl tak nucen činit zjevně pod nátlakem, a tudíž na své kandidatuře nadále trvá,“ stojí v tiskové zprávě.

Krajský výbor podá trestní oznámení na neznámého pachatele.

„O právní zastoupení jsme požádali advokátní kancelář Bakeš a partneři,“ řekl Právu Jursík s tím, že bližší informace k případu uvolní strana na středeční na tiskové konferenci, které se zúčastní předseda Miloš Zeman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám