Hlavní obsah

Věčný emigrant Suchý si zrušení letu pochvaluje, dostává zadarmo najíst

Právo, jfk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Věčný žadatel o azyl v zahraničí Jaroslav Suchý, který momentálně pobývá v Londýně, si sopečný mrak nad Evropou nemůže vynachválit. Na rozdíl od většiny cestovatelů, kteří spěchají na služební cestu, dovolenou či domů, si totiž vychutnává servis připravený pro klienty leteckých společností.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Suchý proslul jako "Muž, který pohladil Obamu"

Článek

Suchý se rozhodl emigrovat koncem března do Británie kvůli své údajné diskriminaci v Česku. Podobně jako předtím v Kanadě a USA však azylové řízení po čtrnácti dnech ukončil, když usoudil, že v Británii nesežene ani práci.

„Sami Britové jsou nezaměstnaní a konají se tu velké demonstrace proti zaměstnávání cizinců včetně nás Čechů,“ vysvětlil Právu, proč se rozhodl k dalšímu návratu do Prahy.

Letenku od British Airways si však koupil právě na termín, kdy erupce sopky zastavila leteckou dopravu. „Byl jsem spolu dalšími ubytován v hotelu na letišti Heathrow do doby, než řídicí středisko obnoví lety. Tak si užívám v luxusním hotelu již třetí den občerstvení i nápojů, jako jsou džusy a dobré švédské stoly se vším všudy, a to bezplatně. I spaní v hotelu je příjemné,“ pochvaloval si v sobotu Suchý, který na svých cestách většinou nocuje v detenčních zařízeních a ubytovnách pro azylanty. Jako nezaměstnaný nemá kam spěchat a je na letišti plně spokojen.

Po návratu chce v Česku zůstat jen do září. Pak chce zkusit štěstí v Austrálii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám