Hlavní obsah

Chameleon Rath a straka zlodějka Šnajdr, zaznělo v debatě o zdravotnictví

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní politická debata Partie na Primě byla opět plná politických výpadů a urážek. Diskuze o českém zdravotnictví se účastnil David Rath (ČSSD) a Marek Šnajdr (ODS). Navzájem se obviňovali ze zkreslování faktů. Oba při argumentování mávali před svými obličeji barevnými grafy.

Článek

Hned v úvodu debaty Rath ostře zaútočil na Šnajdra. V pořadu totiž zaznělo, že Rath připravuje knihu o pravicových politicích, kde je také zmínka o Šnajdrovi. Ten naopak připravil internetové stránky s názvem Chameleon Rath.

Šnajdr k tomu pouze řekl, že jde o ironii a humor, který k politice patří. Rath se ovšem nesmál, zato Šnajdra nepřímo označil za straku zlodějku. Byl totiž vyšetřován „za rozkradení dotace na domov seniorů,“ jak poznamenal Rath. Šnajdr na to odvětil, že byl soudem očištěn. Naopak tvrdil, že jeho politický protějšek využívá peníze Středočeského kraje na kampaň proti jeho osobě.

Přestože to nebývá zvykem, Rath začal Šnajdra oslovovat titulem, přičemž velice zdůrazňoval, že je pouze bakalář. Rath je totiž doktor medicíny.

V následné debatě o zdravotnictví došlo na téma zdravotních poplatků a privatizace nemocnic. Oba polici se obviňovali ze zkreslování faktů, zároveň k argumentaci používali své barevné grafy. Debata však nic nového ohledně budoucnosti českého zdravotnictví nepřinesla.

Naopak v pořadu zazněly kontroverzní argumenty. Rath například tvrdil, že roste spoluúčast pacientů. Výdaje na léky rostou, což podle něj zapříčinilo to, že průměrná délka života se zvětšuje pomaleji než v minulosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám