Hlavní obsah

Vedení ČSSD chce, aby Vlček dodal podklady ke kauze zneužité dotace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Grémium sociální demokracie v pátek vyzvalo předsedu Sněmovny Miloslava Vlčka, aby dodal podklady ke kauze svého poradce Petra Vrtala. Vlček lobboval, aby poslanci schválili dotaci 25 miliónů na stavbu neziskového sportovního centra v Harrachově. Za tu ale bylo postaveno luxusní ubytovací centrum.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda poslanecké Sněmovny Miloslav Vlček

Článek

ČSSD původně řekla, že by se udělením dotace mělo zabývat ministerstvo financí, a pokud by shledalo, že dotace byla zneužita, mělo by podat trestní oznámení.

Centrum v Harrachově vybudoval podnikatel Petr Vrtal. O něm Vlček původně tvrdil, že se s ním jen někde potkal, nakonec přiznal, že je jeho poradcem. V této pozici už Vrtal skončil.

Vlček se ke kauze odmítá vyjadřovat, odkazuje na šetření ministerstva financí. Vrtal tvrdí, že ke žádnému zneužití nedošlo. [celá zpráva]

Dotace pro luxusní hotel

Vlček se v roce 2006 ve Sněmovně přimlouval za to, aby byla udělena dotace 25 miliónů korun na stavbu neziskového sportovního centra v Harrachově. Centrum mělo sloužit veřejnosti. Vlček poslal kolegům dopis a dokonce se u nich přimlouval osobně. Dotaci poslanci schválili. Peníze ale skončily v hotelu společnosti PV Real, kterou vlastnil Vlčkův poradce Vrtal.

Vlček se podle HN zasadil i o to, aby dotace šla z ministerstva financí, která nemá tak přísná pravidla. Jinde by se zřejmě narozdíl mezi neziskovým centrem a luxusním hotelem přišlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám