Hlavní obsah

Umravněte šéfkuchaře Pohlreicha, vyzvala rada Primu

Novinky, jas

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se dostal do hledáčku Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV). Té se nelíbí, že ve svém pořadu Ano, šéfe! používá vulgarismy, které na obrazovce zaznívají ještě před 22. hodinou. Rada uložila televizi Prima, která pořad vysílá, zjednat nápravu, upozornil server mediář.cz

Článek

Šéfkuchař Pohlreich v pořadu svými hláškami baví diváky a deptá personál restaurací. Řada z nich však balancuje na hraně vulgarity. TV Prima ale vulgarity tzv. vypípává. Divák si je může ale lehce domyslet.

Výrok: "Já bych mu roztrhl p... (píp) až k lopatkám, když ho vidím," patří přitom k těm mírnějším. Vše by bylo zřejmě v pořádku, nebýt toho, že televize pořad pravidelně startuje v úterý před desátou hodinou večer.

RRTV na svém zasedání z tohoto týdne konstatovala, že televize porušila "povinnost nezařazovat do programů pořady a reklamy, které obsahují vulgarismy a nadávky, kromě uměleckých děl, v nichž je to z hlediska líčeného kontextu nutné".

Foto: Michaela Říhová, Právo

Zdeněk Pohlreich umí dát svou nepsokojenost jasně najevo.

Takováto díla mohou být vysílána pouze mezi 22. a 6. hodinou a rada proto uložila televizi deset dní na nápravu.

Mluvčí Primy Jana Kocová nechtěla rozhodutí rady komentovat. Televize se k němu vyjádří až poté, co jej oficiálně obdrží. O tohoto data také začne běžet lhůta na nápravu.

Anketa

Pohoršují vás hlášky šéfkuchře Pohlreicha?
Ano
19,2 %
Ne
80,8 %
Celkem hlasovalo 42994 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám