Hlavní obsah

Klaus jmenuje novou ministryni životního prostředí ve čtvrtek

– Praha
Novinky, jas

Novou ministryni životního prostředí Rut Bízkovou jmenuje prezident Václav Klaus do funkce ve čtvrtek po poledni. Bízkovou do čela resortu navrhla premiéru Janu Fischerovi ODS minulý týden.

Článek

Bízková, která od roku 2006 působila na ministerstvu životního prostředí na pozici náměstkyně, nahradí ve vedení úřadu ministra zemědělství Jakuba Šebestu. [celá zpráva]

Toho Fischer vedením resortu pověřil poté, co na svůj post rezignoval ministr životního prostředí Jan Dusík. [celá zpráva]

Bývalý ministr byl nominantem Strany zelených, která však od své podpory Fischerova kabinetu odstoupila.

Předseda zelených Ondřej Liška to vysvětloval mimo jiné i tím, že kabinet ve svém rozhodování upozaďuje ekologické aspekty.

Rut Bízková
Narozena 19. července 1957. Vystudovala vysokou školu chemicko-technologickou v Praze a postgraduální studium matematiky. Od září 2006 je náměstkyní na ministerstvu životního prostředí, je ředitelkou sekce ekonomiky a politiky životního prostředí. Od roku 1981 pracovala v Ústavu jaderného výzkumu v Řeži. Po absolvování stáže v Mezinárodní agentuře pro atomovou energii (MAAE) ve Vídni v roce 1993 zaměřila na životní prostředí a energetiku.V letech 1994 až 1998 byla tiskovou mluvčí uhelných elektráren ČEZ a poté ředitelkou odboru pro styk s veřejností ministerstva životního prostředí. Od roku 1999 pracovala na ministerstvu průmyslu a obchodu, kde mimo jiné působila jako poradkyně náměstka ministra pro energetiku, hutnictví a stavebnictví. Od roku 2004 působila v české informační agentuře životního prostředí Cenia, která je příspěvkovou organizací MŽP.Je vdaná, má jedno dítě.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám