Hlavní obsah

Nečas: ČSSD se otevřeně přihlásila ke spolupráci s KSČM

• Aktualizováno
Právo, jov, rov

ČSSD se podle volebního lídra a místopředsedy ODS Petra Nečase svými pěti podmínkami pro případnou koaliční spolupráci po volbách otevřeně přihlásila ke spolupráci s komunisty. Podle Nečase je jasné, že žádná z ostatních demokratických stran nemůže všechny podmínky ČSSD akceptovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Nečas

Článek

“Jsem rád, že sociální demokraté dnes otevřeně sdělili, že jejich jediným potencionálním koaličním partnerem je KSČM. Podle dosavadních postojů ostatních demokratických politických stran je jasné, že žádná z nich nemůže akceptovat všech pět podmínek ČSSD pro případnou koaliční spolupráci, aniž by popřely své dřívější názory,“ reagoval v prohlášení volební lídr ODS Nečas na podmínky ČSSD.

Sociální demokraté v pátek ústy svého předsedy Jiřího Paroubka představili pět nepřekročitelných podmínek pro případnou koaliční spolupráci. Jde o zrušení veškerých zdravotnických poplatků a obnovení proplácení nemocenské, vyplacení mimořádného důchodu, zavedení progresivního zdanění, přijetí protikorupčního balíčku a snížení tempa zadlužování do roku 2013. [celá zpráva]

Na jednoznačném stanovisku, že nepodpoří vládu, která by se opírala o hlasy KSČM, se v pátek shodla ODS s KDU-ČSL. „Cyril Svoboda ujistil Petra Nečase, že KDU-ČSL stejně jako ODS nebude podporovat žádnou vládu, jejíž důvěra by se opírala o jakoukoliv formu podpory KSČM nebo přeběhlíků,“ uvedli občanští demokraté v prohlášení po schůzce Nečase s šéfem lidovců Svobodou.

Nečas lže, tvrdí Paroubek

Podle předsedy ČSSD Jiřího Paroubka je Nečasova reakce přehnaná.

"Věřím, že i některé menší politické strany jsou o těchto věcech ochotny hovořit. Nikdy jsme neřekli, že budeme na vládní úrovni spolupracovat s komunisty. Nečas opět vědomě lže, je to každý týden jedna lež. Jako například včera, že mohu za to, že tu není americký velvyslanec," řekl Právu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám