Hlavní obsah

Slunce vystřídají přeháňky, vítr a teploty kolem deseti stupňů

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po teplém a slunečném počasí posledních dnů čeká Českou republiku další ochlazení. Teploty se o víkendu a na začátku příštího týdne budou pohybovat jen něco málo nad deseti stupni Celsia, přičemž v horských oblastech může ještě sněžit. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Počasí v České republice začala ovlivňovat slabá studená fronta od severozápadu, která s sebou přináší oblačnost a občasné přeháňky. Zatímco v pátek se ještě odpolední maxima na Moravě a ve Slezsku dostanou až k 18 stupňům Celsia, v Čechách již bude minimálně o dva stupně chladněji.

Severozápadní proudění bude počasí u nás ovlivňovat i v sobotu, kdy bude zataženo až oblačno s deštěm či přeháňkami, které mohou být v horských polohách sněhové. Ráno se teploty budou pohybovat v intervalu mezi čtyřmi stupni a nulou, na horách klesnou pod bod mrazu. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na osm až 12 stupňů Celsia.

Na zatažené či oblačné počasí s občasným deštěm se musíme připravit i v neděli. Ranní teploty poklesnou na tři až minus jeden stupeň, přes den se dostanou na šest až deset stupňů Celsia. Na horách se místo deště bude znovu vyskytovat sněžení.

Po celý víkend bude od severozápadu foukat čerstvý vítr, který bude v nárazech dosahovat rychlosti 15 metrů za sekundu. Zároveň bude snižovat tzv. pocitovou teplotu.

Velmi podobné počasí by mělo dle Honsové vydržet minimálně v první polovině příštího týdne. Teploty by se po tyto dny neměly dostat nad 12 stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám