Hlavní obsah

Návštěva prezidentů omezí v hlavním městě dopravu

Praha

Od čtvrtka do pátku bude kvůli zajištění bezpečnosti amerického prezidenta Baracka Obamy a jeho ruského protějšku Dmitrije Medvěděva omezen provoz na několika pražských komunikacích. O objížďkách informuje server pražské radnice, ta navíc zavedla od středy bezplatnou linku, na níž se mohou řidiči s uzavírkami a objížďkami seznámit.

Článek

Policie také očekává v hlavním městě dopravní kolaps, ve špičce může doprava místy dosáhnout až kritických mezí.

Od čtvrtečních odpoledních hodin do páteční 10:00 bude uzavřena ulice Ke Štvanici v úseku Sokolovská - Rohanské nábřeží.

Doprava bude v těchto místech odkloněna po trase Hlávkův most, Bubenské nábřeží, nábřeží Kapitána Jaroše, Štefánikův most, Lannova, Nové mlýny, nábřeží Ludvíka Svobody, Těšnovský tunel a Rohanské nábřeží.

Ve čtvrtek mezi 15:00 a půlnocí budou neprůjezdné také komunikace na Praze 6. Jedná se ulice Pod kaštany v úseku náměstí Pod kaštany - Pelléova, Jaselské v úseku mezi Pelléovou a také úsek ulice Československé armády vedoucí od Jaselské po Bubenečskou.

Řidiči budou moci dané trasy objet ulicemi Korunovační, Wolkerova, Rooseveltova, Terronská a Československé armády.

Další uzavírky se budou týkat ulic Bubenečská mezi ulicemi Československé armády a Českomalínskou, Pelléova mezi ulicí Pod Kaštany a Českomalínskou, Dr. Zikmunda Wintra mezi Eliášovou Pelléovou a Raisovy ulice v úseku Eliášova - Bebenečská.

S nejasnostmi se mohou lidé od středy od rána do čtvrteční 21:00 obracet na bezplatnou non-stop linku 800 100 991.

Řada ulic bude navíc dočasně osázena dopravními značkami "Zákaz zastavení".

Reklama

Výběr článků

Načítám