Hlavní obsah

Na Velikonoční pondělí se ochladí a bude pršet

Na Velikonoční pondělí se podle informací Českého hydrometeorologického ústavu ochladí. Teploty se budou pohybovat mezi sedmi a jedenácti stupni Celsia, zatímco v neděli bylo stupňů patnáct. Bude také zataženo s přeháňkami, už v neděli večer bude na většině území České republiky pršet.

Foto: Koller Jan, ČTK

Článek

Pondělní teploty se budou držet dlouhodobého průměru, který činí 8,7 stupně Celsia. Ochlazení souvisí se studenou frontou postupující od západu, před níž proudí teplý vzduch od jihu. Mírní jižní vítr se bude koncem neděle měnit na západní a zesílí.

Během noci pak bude zvlněná studená fronta, která přichází od západu, postupovat přes Moravu a Slezsko k východu. Za frontou bude od severozápadu proudit chladnější vzduch. Místy bude pršet, v polohách nad 900 metrů budou dešťové srážky přecházet v sněhové. Odpoledne a k večeru bude od západu mraků ubývat a srážky budou ustávat.

Od úterý by se mělo opět oteplovat. Na slunečné počasí s nejvyššími teplotami až 15 stupňů Celsia se lidé mohou podle předpovědi těšit ve středu. Noci ale budou naopak chladnější. Od čtvrtka by měly nejvyšší denní teploty opět o něco klesnout a má být oblačno s deštěm až do neděle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám