Hlavní obsah

Další škrty na kandidátkách mohou navrhnout jen kraje, řekl Nečas

Právo, Novinky, luk, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Lídr ODS Petr Nečas v pátek na tiskové konferenci ujistil novináře, že žádné další změny na kandidátkách nehodlá již před volbami iniciovat. Vyloučil tak spekulace, které se v pátek vířily tiskem, že ODS má plán, jak se zbavit po Mirku Topolánkovi také dalších kontroverzních osobností. Podle něj to v tuto chvíli mohou už jen navrhnout regiony, a to pouze ve výjimečném případě, jako je těžká nemoc či úmrtí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Nečas

Článek

Nejčastěji skloňovanými byli v této souvislosti místopředseda ODS Ivan Langer a šéf pražské organizace Pavel Bém. Mimo ně by se prý občanští demokraté rádi zbavili skandály opředeného Milana Jančíka, který zastává významnou funkci v pražské ODS.

Nečas nicméně vyloučil, že by se zasahovalo do kandidátek shora. „Jedinou možností je, že by to bylo na návrh regionů. Ale jako volební lídr to neočekávám,“ prohlásil Nečas. Podle něj by k tomu i regionální rady musely mít závažný důvod, například nemoc či úmrtí.

„Říkám jako lídr ODS velmi vážně, že na spekulace o personálních změnách není již 56 dní před volbami prostor ani čas. Bylo by to jenom plýtvání energie. Jakékoliv případné změny na kandidátkách mohou být dělány pouze na základě návrhů příslušných regionů,“ zdůraznil Nečas.

Reklama

Výběr článků

Načítám